Fyio Fit - COPD

Bewegen geeft lucht

Voel je je benauwd bij inspanning? Heb je last van hoestbuien? Je zult dan misschien denken dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee je benauwdheid te verminderen. Het omgekeerde is echter waar!

 

Bij COPD is ademen is moeilijker en heb je minder energie. Als je COPD hebt  adem je moeilijker omdat je longen beschadigd zijn. Je hebt minder zuurstof. Hierdoor kunnen normale dingen lastig zijn, zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden.

 

Speciaal voor mensen met COPD is in onze fysiopraktijk een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van COPD je op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

 

Bewegen op maat

Het beweegprogramma is in klein groepsverband mogelijk met mensen met een vergelijkbare aandoening of conditie. In deze groep kun je elkaar steunen, stimuleren en ervaringen uitwisselen. Gezamenlijk werk je aan het ontwikkelen van een actieve leefstijl met als doel dat je die uiteindelijk zelfstandig kunt handhaven. 

 

Aanmelden

Als u wilt deelnemen aan de Fysio Fitness COPD is het belangrijk om een intake afspraak te maken bij een van onze fysiotherapeuten.